Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här kalla ryska soppan – Svekolinik – serveras med nykokt ångad varm potatis. Du kan också bjuda på gott rågbröd.
Skala och tvätta rödbetorna väl. Lägg dem i en kastrull och häll över buljongen. Tillsätt ev vatten så att det täcker rödbetorna. Koka rödbetorna, i cirka 40 minuter.
Ta upp rödbetorna och låt dem kallna. Låt rödbetsbuljongen kallna.
Skär rödbetorna i strimlor. Skala och hacka äggen. Ansa och skiva salladslöken. Strimla gurkan. Ansa och strimla rädisorna. Skiva korven.
Blanda rödbetsbuljongen med crème fraiche, smaka av med salt, peppar, socker och vinäger. Vänd ner rödbetor, ägg, salladslök, gurka, rädisor och korv.
Servera soppan kyld, toppad med dill och persilja med nykokt ångat varm färskpotatis, citronskivor och och crème fraiche.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök