Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ryggbiff med ­grillad fänkål


Det är gott och praktiskt att grilla tjocka ­biffar och servera dem uppskurna i sneda skivor. Bästa resultat ger en grill med lock, som gör att ­biffarna kan "eftersteka" i värmen under locket.

Ryggbiff med ­grillad fänkål

Ryggbiff med ­grillad fänkål

Ryggbiff med ­grillad fänkål

Annika Broman

Ingredienser

  • 500 gryggbiff- ca, (2 skivor, cirka 3 centimeter tjocka)
  • olja- att pensla med
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Sallad

  • 2fänkål
  • 150 gchévre
  • 1 msktimjanblad- repade
  • olivolja
  • svartpeppar
  • 90 grucola
  • 150 gtomater- små
  • 2 tskbalsamvinäger
  • 1 mskolivolja
  • flingsalt

Dippsås

  • 1 burksmetana- (eller matyoghurt)
  • 12 mskdijonsenap
  • 1 tskhonung- ca
  • svartpeppar
  • 1 kvisttimjan- färsk, repade blad

Gör så här

  1. Blanda ihop dippsåsen.

  2. Ta ut köttet i god tid, så det hinner bli rumsvarmt innan det ska grillas. Pensla köttet med olja, krydda med salt och ­peppar.

  3. Grilla köttet på hög värme på båda sidor. Dra det åt sidan och låt köttet ”eftersteka” på lägre värme, använd gärna ett lock på grillen.

  4. Ansa och skär fänkålen längsmed i tjocka skivor. Skär osten i 1/2 centimeter tjocka skivor.

  5. Pensla fänkålen med olja på båda ­sidor och grilla den cirka 2 minuter på en sida. Vänd och lägg en bit ost och lite färsk timjan på varje fänkålsskiva. Lägg på locket på grillen och grilla tills osten börjar smälta. 

  6. Blanda rucola, delade tomater med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt.

  7. Skär köttet i sneda skivor. Servera med fänkål, tomatsallad och dippsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök