Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rustik mexikansk köttfärspaj

Världens godaste tacopaj. Var generös med köttfärspajen, den är försvinnande god. Det här receptet på tacopaj är barnens stora favorit.

Rustik mexikansk köttfärspaj
Rustik mexikansk köttfärspaj
Rustik mexikansk köttfärspaj
Rustik mexikansk köttfärspaj Foto: Josefine Lind

Pajdeg

  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 100 gsmör
  • 3 mskvatten

Fyllning tacopaj

  • 500 gköttfärs
  • 2 mskrapsolja
  • 1 påsefajita spice mix- ca 40 g
  • 0,5 påsesizzling fajita spice mix- (Santa Maria, à 75 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3ägg
  • 2 dlmjölk
  • 2 krmsalt
  • 100 gost- riven

Garnering

  • paprika- röd och gul
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och kör hastigt samman till en deg.

  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Stek köttfärsen i olja och blanda den med de båda kryddmixerna. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.

  5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med paprika och bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?