Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rustik lingongrova med chiafrön

Ingen jäsning, ingen knådning - ett snabbt och jättegott bröd! Lingonsylt ger härlig sötma och lite mjöl och några lingon på toppen ger brödet det rätta, rustika utseendet.

Rustik lingongrova med chiafrönRustik lingongrova med chiafrönRustik lingongrova med chiafrön
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlrågkross
  • 1 dlhavregryn
  • 2,5 dlrågmjöl- grovt
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlchiafrön- eller linfrön
  • 1 dlsolrosfrön
  • 1,5 tsksalt
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 4 dlfilmjölk
  • 1 dlsirap- ljus
  • 2 dllingonsylt

Till garnering

  • lingon- färska eller frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  3. Blanda filmjölk, sirap och lingonsylt i en skål.

  4. Blanda ihop alla ingredienser och flytta över degen till formen. Jämna till ytan lite och strö över lite grovt rågmjöl.

  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut brödet och låt det vila i formen ett par minuter innan du stjälper upp det. Låt svalna på galler. Extra fint blir brödet om du garnerar det med lite färska lingon efter att det svalnat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök