Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på god och vacker körsbärspaj. Vaniljglass eller lättvispad grädde passar fint till pajen.
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop mjöl och socker. Tärna smöret och blanda med de torra ingredienserna till en smulig deg.
Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 30 min.
Kavla ut degen, ca 1/2 cm tjock. Rulla upp degen på kaveln. Flytta den till en plåt med bakplåtspapper och rulla ut den igen.
Kärna ur körsbären. Finriv mandelmassan och fördela den över degen. Lämna ca 4 cm av kanten fri så att det går att vika in den.
Blanda körsbären med socker och majsstärkelse. Lägg körsbären på mandelmassan. Skär smöret
i tärningar och fördela över körsbären. Vik in kanten på pajdegen.
Pensla kanten med lätt uppvispat ägg och strö på socker.
Grädda pajen mitt i ugnen 20–25 min tills pajen fått en fin, gyllenbrun färg på kanterna. Servera den ljummen.