Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rustik bondsoppa

Laga gärna soppan i förväg. Den rustika soppan kan förvandlas till elegant soppa på ett enkelt sätt: Mixa den färdiga soppan i matberedare och tillsätt en liten skvätt vitt vin och grädde.

Rustik bondsoppaRustik bondsoppaRustik bondsoppa

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2 storamorötter
  • 1rotselleri- en bit (100 g)
  • 3potatisar- (kan bytas ut mot en sötpotatis)
  • 0,5purjolök- (ca 15 cm) eller 2-3 salladslökar
  • 12 storaendiver
  • 1äpple- syrligt
  • 2 mskolivolja
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 lvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskpersilja- finstrimlad

Servering

  • bröd- rostat

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala morötter, rotselleri och potatis och skär dem i mindre bitar. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Ansa och strimla endiven. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor.

  2. Fräs löken och morötterna mjuka i oljan ca 3 min utan att de tar färg. Tillsätt rotsellerin, purjolöken och endiven, smula ner buljongtärningarna och fräs ca 3 min under omrörning utan att det tar färg. Späd med hälften av vattnet, lägg i potatisen och äpplet och koka tills allt är mjukt, ca 25 min.

  3. Ta upp ca 1/4 del av grönsakerna och mosa dem med en gaffel. Rör det mosade tillbaka i soppan. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

  4. Fördela soppan i soppskålar. Strö över persiljan. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?