Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Russinkaka med rom är en saftig och tät kaka med mycket smak.
Sätt ugnen på 150°. Fyllning: Grovhacka aprikoserna. Blanda russin, aprikoser och tranbär med mjölet.
Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning, gärna med elvisp. Blanda ner 1 dl rom. Blanda mjölet med bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör till sist ner fyllningen i smeten.
Klicka ut smeten i en avlång form, 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Jämna till ytan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Täck med aluminiumfolie mot slutet om kakan ser ut att få för mycket färg. Den får gärna vara fuktig i mitten när den tas ut.
Nagga kakan med en gaffel och skeda över 1 dl rom. Täck formen med plastfolie och låt kakan stå och mogna ett dygn i rumstemperatur.