Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att blanda potatis i brödet ger saftighet och en tätare struktur.
Skala och finriv den råa potatisen på rivjärn. Värm vattnet fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, potatisriv, messmör, salt, russin, rågsikt och nästa allt vetemjöl, spara lite till utbakning. Arbeta degen väl. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 30 bitar. Forma bitarna till släta bullar som läggs på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckt ytterligare ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Grädda bullarna mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna på galler under bakduk.