Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på russinbröd, ett saftigt och gott matbröd att baka och njuta av till frukost eller till mellanmålet.
Smula ned jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, russin och till sist mjöl. Blanda till en smidig deg som släpper bunkens kanter.
Ta upp på mjölad arbetsbänk och knåda till en smidig deg, ca 10 min. Lägg degen i en oljad eller smörad bunke, täck med plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Dela degen i 3 delar och forma till runda eller avlånga bröd. Lägg dem på en låt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
Sätt en ugnssäker form i botten på ugnen och sätt ugnen på 225°. Häll 2 dl kallt vatten i formen får att få ånga. Skåra bröden och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt kallna på galler.
Recept Saga Areng, Hembakat