Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemlagade tryfflar är ett lyxigt inslag på gottebordet. Konjaken kan bytas ut mot rom eller brännvin.
Hacka russinet fint.
Koka upp grädden och smöret under omrörning i en liten släpplättpanna med höga kanter, blanda i konjaken.
Tillsätt chokladen, ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet. Blanda i russin.
Häll chokladsmeten i en plastburk, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp 1-3 timmar, eller tills smeten börjar stelna. Klicka ut ca matskedsstora tryfflar på ett fat med bakplåtspapper. Låt dem stelna 1-2 timmar eller tills de går att rulla till kulor.
Rulla tryffelkulorna och låt de stelna i kylskåp 3-4 timmar, gärna över natten.
Rulla i kakaopulvret och sikta över kanel.
Recept från Mitt kök