Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Russin- och konjakstryfflar

Hemlagade tryfflar är ett lyxigt inslag på gottebordet. Konjaken kan bytas ut mot rom eller brännvin.

Russin- och konjakstryfflarRussin- och konjakstryfflarRussin- och konjakstryfflar
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3 mskrussin- gula
  • 1 dlvispgrädde
  • 25 gsmör
  • 1 mskkonjak
  • 250 gchokladknappar- mörka eller hackad choklad
  • 24 mskkakaopulver
  • 0,5 tskkanel- malen

Gör så här

  1. Hacka russinet fint.

  2. Koka upp grädden och smöret under omrörning i en liten släpplättpanna med höga kanter, blanda i konjaken.

  3. Tillsätt chokladen, ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet. Blanda i russin.

  4. Häll chokladsmeten i en plastburk, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp 1-3 timmar, eller tills smeten börjar stelna. Klicka ut ca matskedsstora tryfflar på ett fat med bakplåtspapper. Låt dem stelna 1-2 timmar eller tills de går att rulla till kulor.

  5. Rulla tryffelkulorna och låt de stelna i kylskåp 3-4 timmar, gärna över natten.

  6. Rulla i kakaopulvret och sikta över kanel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök