Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rulltårtsbakelse med röda vinbär och vit choklad. Klassisk rulltårta med rödvinbärssylt. Varva den med grädde och choklad till en fin dessert.
Sylt: Lägg vinbär, 1 3/4 dl socker och citronsaft i en kastrull. Koka upp och skumma ytan med en hålslev. Sänk värmen och sjud ca 15 min.
Blanda pektin med 1 tsk socker och blanda ner i sylten under omrörning. Häll sylten i en burk och låt kallna.
Rulltårta: Sätt ugnen på 225˚. Dela äggen. Vispa äggulor och 2 1/2 dl socker luftigt. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och sikta ner i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop med en slickepott.
Vispa ihop äggvitorna med 1 dl socker till en fast marängsmet. Vänd ner marängsmeten i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna med ett smort bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills kakan fått gyllenbrun färg. Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet kakan gräddats på. Låt svalna.
Bred rödvinbärssylt på rulltårtan och rulla ihop den med hjälp av papperet. Låt kallna.
Grovriv chokladen. Vispa grädden. Skär rulltårtan i tunna skivor och varva dem i glas med choklad och grädde. Garnera med vinbär.