Grundrecept på chokladrulltårta hittar du HÄR!
Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söt-salta smaker som gillas av både stora och små. Du kan servera tårtan med mera jordnötter, bananchips och popcorn vid sidan om. Eller tvärtom, använda snacksrester, till exempel efter ett kalas, att garnera tårtan med.
Gör drömtårtan enligt grundreceptet. Rulla ihop kakan tillsammans med papperet (från kortsidan) och låt kallna, ca 1 timme.
Lägg cream cheese i en bunke och vispa ca 1 minut. Tillsätt florsocker och jordnötssmör och vispa ihop.
Rulla ut tårtan, ta bort papperet och bred fyllningen på kakan och rulla ihop. Låt rullen ligga med skarven ner. Rulla in rulltårtan i papperet.
Ställ kallt ca 1 timme, blir då lättare att skära i bitar.
Skär rulltårtan i breda bitar. Ringla över ca 1 msk choklad- och 1 msk kolasås över varje bit.
Toppa med hackade jordnötter, bananchips och popcorn. Ringla över resten av kolasåsen.
Grundrecept på chokladrulltårta hittar du HÄR!
Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök