Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rulltårta

Sommarens snabba bersåkaka nummer ett. Med smör på bakplåtspapperet släpper kakan garanterat.

RulltårtaRulltårtaRulltårta
Rulltårta Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 mskvatten
  • 1 burkkesella vanilj- (250 g)
  • 4 dlbär- lättsockrade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.

  2. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt vatten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna. Bred på kesella och strö på bär. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet.

Vad tyckte du om receptet?