Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på prinsessrulltårta. Den som vill kan fylla tårtan med sylt och vispad grädde. Använd gärna tandad kniv (brödkniv) när du skär tårtan i bitar.
Gör rulltårtan (kakan) enligt grundreceptet. Rulla ihop kakan tillsammans med papperet (från kortsidan) och låt kallna, ca 1 timme.
Vispa cream cheese (färskost) och florsocker i en bunke ca 1 minut, använd elvisp. Vispa i grädden till krämig konsistens.
Rulla ut kakan, ta bort papperet och bred hallonsylten på kakan. Bred på krämen. Rulla ihop försiktigt. Låt rullen ligga med skarven ner.
Lägg på den färdigkavlade marsipanlocket. Tryck till runtom försiktigt.
Sikta över florsocker. Garnera med blad och ros av marsipan.
Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök