Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rulltårta som prinsesstårta

Recept på prinsessrulltårta. Den som vill kan fylla tårtan med sylt och vispad grädde. Använd gärna tandad kniv (brödkniv) när du skär tårtan i bitar.

Rulltårta som prinsesstårtaRulltårta som prinsesstårtaRulltårta som prinsesstårta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1rulltårta (kaka)- se grundrecept i länk ovan

Fyllning

  • 200 gcream cheese
  • 1 mskflorsocker
  • 2 mskvispgrädde
  • 2 dlhallonsylt- fast

Garnering

  • 1 förpmarsipanlock- färdigkavlat rosa eller grönt
  • florsocker
  • evmarsipan- blad och ros

Gör så här

  1. Gör rulltårtan (kakan) enligt grundreceptet. Rulla ihop kakan tillsammans med papperet (från kortsidan) och låt kallna, ca 1 timme.

  2. Vispa cream cheese (färskost) och florsocker i en bunke ca 1 minut, använd elvisp. Vispa i grädden till krämig konsistens.

  3. Rulla ut kakan, ta bort papperet och bred hallonsylten på kakan. Bred på krämen. Rulla ihop försiktigt. Låt rullen ligga med skarven ner.

  4. Lägg på den färdigkavlade marsipanlocket. Tryck till runtom försiktigt.

  5. Sikta över florsocker. Garnera med blad och ros av marsipan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt

 

Recept från Mitt kök