Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glutenfri rulltårta med hallon- och persikofyllning. Rulltårta peach melba är en saftig kaka med fyllning av bär och mascarponeost.
Sätt ugnen på 250°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt citronskalet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt bottnen kallna under bakduk.
Fyllning: Halvera och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt hallon och socker. Låt koka ca 5 min till en fast sylt. Låt sylten kallna.
Bred mascarpone på bottnen och klicka på sylten. Rulla ihop från kortsidan till en fast rulle. Sikta över florsocker och servera rulltårtan.