Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rulltårta peach melba

Recept på glutenfri rulltårta med hallon- och persikofyllning. Rulltårta peach melba är en saftig kaka med fyllning av bär och mascarponeost.

Rulltårta peach melba
Rulltårta peach melba
Rulltårta peach melba
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1citron
  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlpotatismjöl
  • 1 tskbakpulver

Fyllning

  • 2persikor
  • 150 ghallon
  • 1 dlströsocker
  • 250 gmascarponeost

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt citronskalet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt bottnen kallna under bakduk.

  4. Fyllning: Halvera och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt hallon och socker. Låt koka ca 5 min till en fast sylt. Låt sylten kallna.

  5. Bred mascarpone på bottnen och klicka på sylten. Rulla ihop från kortsidan till en fast rulle. Sikta över florsocker och servera rulltårtan.

Vad tyckte du om receptet?