Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rulltårta med äppelmos och kanel. En lättbakad och god rulltårta som passar perfekt till fikastunden.
Sätt ugnen på 250 grader. Klä ugnens långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker mycket pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner blandningen försiktigt och tillsätt mjölken. Rör varsamt till en jämn smet.
Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker. Grädda genast i nedre delen av ugnen 5 minuter.
Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den på papper eller bakduk. Dra av gräddningspapperet. Om det inte lossnar - pensla papperet med lite kallt vatten.
Blanda äppelmos och kanel och bred över den varma kakan. Rulla ihop från kortsidan, rulla ett bakplåtspapper runtom och låt ligga med skarven nedåt. Skär i skivor.