Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk rulltårta som är försvinnande god och inte så svår att göra.
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det och vattnet. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag avbakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.
Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären fördelar sig jämnt i grädden.
Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.
Recept från Mitt kök