Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rulltårta med hallongrädde

En klassisk rulltårta som är försvinnande god och inte så svår att göra.

Rulltårta med hallongrädde
Rulltårta med hallongrädde
Rulltårta med hallongrädde
Ove Lindfors

Botten

  • 3 stägg
  • 1,5 dlsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 mskvatten

Hallongrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 4 dlhallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det och vattnet. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

  2. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag avbakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.

  3. Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären fördelar sig jämnt i grädden.

  4. Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök