Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Du kan äta rulltårtan som den är, eller servera den som en bakelse med vispad grädde och bär. Snabbakade godbitar! Fri från både gluten och socker.
Rulltårtsbotten: sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, strö ut hyvlad mandel över papperet.
Vispa äggen och kokossockret riktigt poröst. Sikta i potatismjölet och bakpulvret. Blanda ihop smeten väl.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten på bakplåtspapperet i ett jämnt lager.
Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
Vänd upp kakan på papperet med mandeln. Lossa försiktigt på bakplåtspapperet på baksidan, lägg tillbaka papperet och lägg på en ren kökshandduk (så håller sig kakan mjuk medan du gör fyllningen). Låt svalna.
Fyllning: vispa upp smöret, tillsätt en äggula i taget, lättströ och vaniljpulver.
Bred ut smörkrämen på rulltårtan.
Mosade hallon: mosa hallonen med lättströ och fördela över smörkrämen.
Montering: rulla in rulltårtan i ett bakplåtspapper med skarven nedåt. Låt vila en stund i kylen.
Servering: skär upp i bitar. Lägg skivorna på assietter med snittytan uppåt och garnera med vispad grädde, bär och hyvlad mandel.
Recept från Mitt kök