Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rulltårta med färska hallon och vit chokladkräm

Recept på rulltårta med färska bär. Det är vackert att garnera tårtan med bär och myntablad.

Rulltårta med färska hallon och vit chokladkrämRulltårta med färska hallon och vit chokladkrämRulltårta med färska hallon och vit chokladkräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1rulltårta (kaka)- se separat grundrecept i länk ovan

Fyllning

  • 100 gvit choklad
  • 200 gcream cheese
  • 100 gsmör
  • 125 ghallon- färska + eventuellt extra till garnering
  • myntablad

Gör så här

  1. Gör rulltårtan (kakan) enligt grundreceptet. Rulla ihop kakan tillsammans med papperet (från kortsidan) och låt kallna, ca 1 timme.

  2. Smält chokladen, till exempel i vattenbad och låt den svalna, men inte stelna.

  3. Vispa smöret i en bunke vitt och fluffigt, använd elvisp. Tillsätt cream cheese och vispa ihop. Rör i chokladen. Ställ kallt ca 1 timme.

  4. Rulla ut kakan och ta bort papperet. Bred fyllningen över kakan, strö över hallonen och rulla ihop. Garnera eventuellt med mera bär och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Grundrecept till rulltårta hittar du HÄR.