Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Choklad och apelsin är en oslagbar kombination. Nog för att det är gott med en vanlig drömtårta också, men här ger dels syltat apelsinskal, dels rivet apelsinskal en ytterligare smakfiness.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Rör om försiktigt.
Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, klädd med välsmort bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörgås papper. Låt den kallna under långpannan.
Rör smöret till fyllningen poröst med flor och vaniljsocker. Smaksätt krämen med apelsinskal. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Förvara kakan kallt tills den ska serveras.
Recept från Mitt kök