Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rulltårta med apelsinsmörkräm & choklad

Choklad och apelsin är en oslagbar kombination. Nog för att det är gott med en vanlig drömtårta också, men här ger dels syltat apelsinskal, dels rivet apelsinskal en ytterligare smakfiness.

Rulltårta med apelsinsmörkräm & chokladRulltårta med apelsinsmörkräm & chokladRulltårta med apelsinsmörkräm & choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlsocker
  • 0,75 dlpotatismjöl
  • 2 mskkakao
  • 1 tskbakpulver

Fyllning

  • 125 gsmör
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 0,5apelsin- rivet skal
  • 4 msksyltade apelsinskal

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Rör om försiktigt.

  2. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, klädd med välsmort bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörgås papper. Låt den kallna under långpannan.

  4. Rör smöret till fyllningen poröst med flor och vaniljsocker. Smaksätt krämen med apelsinskal. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Förvara kakan kallt tills den ska serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök