Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grundrecept på rulltårta. Vaniljpulvret kan bytas ut mot annan smaksättning, t ex finrivet citrusskal eller malen kanel, kardemumma eller ingefära.
Värm ugnen till 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
Vispa ägg och 1 ½ av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd elvisp.
Sikta ner mjölblandningen, häll i vattnet och blanda försiktigt till en slät smet, för hand.
Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, ca 27 cm x ca 35 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 5-6 minuter, tills den fått fin färg.
Lägg ut en ark bakplåtspapper på ett bord och strö över resten av sockret i ett tunt lager. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet och drag av och kasta papperet, som kakan gräddats på.
Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök