Recept av Christina Hellberg
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rullsylta är en klassiker på julbordet. Det är viktigt att skära syltan i riktigt tunna skivor. Använd en vass kniv.
Mixa alla kryddor.
Lägg ut fläsksidan med svålsidan ner mot skärbrädan. Skär tunna snitt i köttet så att kryddorna kommer in. Gnid in kryddblandningen och rulla sedan ihop fläsksidan till en hård rulle. Bind ihop med bindgarn.
Skala och skär lök och morot i bitar. Koka upp vattnet tillsammans med lök, morot och lagerblad.
Lägg i rullen och sjud under lock 1 1/2–2 timmar, tills köttet känns mört. Låt rullen kallna i lagen innan den skärs i tunna skivor.
Recept av Christina Hellberg