Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rullsylta

Rullsylta är en klassiker på julbordet. Det är viktigt att skära syltan i riktigt tunna skivor. Använd en vass kniv.

Rullsylta
Rullsylta
Rullsylta
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 grimmad fläsksida- utan svål
  • 0,5 mskkryddpeppar- hel
  • 0,5 msksvartpeppar- hel
  • 0,5 mskkryddnejlikor- hela
  • 1gul lök
  • 1morot
  • 2 lvatten
  • 2lagerblad

Gör så här

  1. Mixa alla kryddor.

  2. Lägg ut fläsksidan med svålsidan ner mot skärbrädan. Skär tunna snitt i köttet så att kryddorna kommer in. Gnid in kryddblandningen och rulla sedan ihop fläsksidan till en hård rulle. Bind ihop med bindgarn.

  3. Skala och skär lök och morot i bitar. Koka upp vattnet tillsammans med lök, morot och lagerblad.

  4. Lägg i rullen och sjud under lock 1 1/2–2 timmar, tills köttet känns mört. Låt rullen kallna i lagen innan den skärs i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christina Hellberg