Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rullsylta med pistaschnötter

Det är viktigt att sidfläsket bankas ut ordentligt till en stor platta för att det ska gå att fylla och rulla ihop.

Rullsylta med  pistaschnötter
Rullsylta med  pistaschnötter
Rullsylta med  pistaschnötter

Ingredienser

  • 1 kgsidfläsk- rimmat
  • 1 dlpistaschnötter- hackade
  • 1 mskenbär- krossade
  • 1 tskkryddpepparkorn- krossade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Putsa fläsksidan men spara lite av fettet. Spara putset. Skär ett snitt i fläsksidan på mitten och vik ut köttet så att sidan blir dubbelt så stor. Banka fläsksidan med en tung kastrull mellan 2 plastpåsar så att den blir tunn.

  2. Skär putsbitarna i små tärningar eller mixa kort i matberedaren. Blanda putsbitarna med pistaschnötter, enbär och kryddpeppar. Fördela fyllningen på fläsksidan och rulla hårt ihop till en rulle.

  3. Lägg fläskrullen på ett aluminiumfolieark och rulla ihop till en hård rulle, som en smällkaramell. Lägg rullen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 4 timmar, till 68° innertemperatur. Låt kallna och lägg den i kylen över natten.

  4. Skär syltan i tunna skivor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?