Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rulle med rökt kalkon och picklad sommarkål

Rulle med rökt kalkon och picklad sommarkål är en matig macka med mycket fyllning som kan ätas direkt eller tas med på picknick.

Rulle med rökt kalkon och picklad sommarkålRulle med rökt kalkon och picklad sommarkålRulle med rökt kalkon och picklad sommarkål
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4tunnbröd- mjuka
  • 1 dlmajonnäs
  • 2 msksenap- sötstark
  • 200 gkalkonbröst- rökt, i tunna skivor
  • 50 gmâchesallad
  • 0,5 asksmörgåskrasse

Kål

  • 200 gsommarkål
  • 3 mskvatten
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Kål: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Blanda den med vatten, socker och ättika. Krydda med salt och peppar. Krama kålen med händerna och låt sedan stå i rumstemperatur ca 15 min.

  2. Låt kålen rinna av. Blanda majonnäs och senap och bred ut på bröden. Lägg på kalkon, kål och sallad. Klipp över krasse och rulla ihop.

Vad tyckte du om receptet?