Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rullat sidfläsk med aprikoser och cashewnötter

Den goda fyllningen med aprikoser och nötter passar perfekt till fläskkött.

Rullat sidfläsk med aprikoser och cashewnötter
Rullat sidfläsk med aprikoser och cashewnötter
Rullat sidfläsk med aprikoser och cashewnötter
Rullat sidfläsk med aprikoser och cashewnötter Foto: Magnus Skoglöf, Björn Lok och Ulrika Pousette

Rullat sidfläsk med aprikoser och cashewnötter

  • 2,5 kgsidfläsk med svål- färskt

Marinad

  • 1citroner- gärna ekologiska
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 bitingefära- (10 cm)
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 50 gaprikoser- torkade
  • 1 dlsalta cashewnötter
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Skölj citronerna väl i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och hacka vitlöken. Skala och finriv ingefäran. Blanda  citronskal och -saft, vitlök, ingefära salt och peppar.

  2. Skär bort svålen på fläsket och lägg det med fettsidan nedåt. Lägg på vitlöks- och ingefärsröran. Grovhacka aprikoserna och strö dem och nötterna på köttet. Rulla ihop och bind upp med steksnöre.

  3. Stek fläsket mitt i ugnen till 82 grader innertemperatur, ca 4 timmar. Låt kallna. Hit går bra att förbereda.

  4. Grilla rullen hel på indirekt värme tills den fått fin färg och det är genomvarmt. Ta bort steksnöret och skär köttet i skivor.

Vad tyckte du om receptet?