Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rucola- och pepparrotsströmming

Såsen får en lite pepprig smak av rucola och pepparrot.

Rucola- och pepparrotsströmmingRucola- och pepparrotsströmmingRucola- och pepparrotsströmming

Ingredienser

  • 600 gströmmingfilé

Lag

  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 5 dlvatten
  • 1 msksalt
  • 1 tskströsocker

Sås

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 krukarucola- (40 g)
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 1 krmsalt

Garnering

  • rucola
  • pepparrot- riven

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen i en bunke. Lägg ner strömmingen och grava den ca 8 timmar i kylskåpet. Rör om några gånger under gravningen. Strömmingen ska vara helt vit när den är färdiggravad.

  2. Låt filéerna rinna av väl i ett durkslag. Torka dem med hushållspapper.

  3. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare och lägg i en skål. Blanda ner strömmingen i såsen. Låt stå kallt till nästa dag.

Vad tyckte du om receptet?