Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ruccola med päron, karamelliserad lök och rostade mandlar

Sallad med gott krisp från päron och mandel. Sötsyrlig lök blir per­fekt till den peppriga ruccolan.

Ruccola med päron, karamelliserad lök och rostade mandlarRuccola med päron, karamelliserad lök och rostade mandlarRuccola med päron, karamelliserad lök och rostade mandlar
Rucola med päron, karamelliserad lök och rostade mandlar Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 2 dlsötmandel
  • 4rödlökar
  • 3 mskolivolja- kallpressad
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 påsarrucola (a 80 g)
  • 2fasta päron
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Rosta den i torr panna tills den fått fin färg.

  2. Skala och skiva löken tunt. Stek den i 1 msk olja tillsammans med socker och vinäger tills den börjar bli brun och karamelliserad. Salta och peppra. Låt löken kallna.

  3. Lägg ruccolan i en stor skål. Kärna ur och skiva päronen tunt. Blanda päronen med lök och rucola. Ringla över citron saft och 2 msk olja. Strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?