Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad och rubbad flankstek i Järvsö-taco

Flankstek är en styckningsdetalj som är mycket lätt att lyckas med och relativt billig. Här grillad och rubbad i en god "Järvsö-taco".

Grillad och rubbad flankstek i Järvsö-taco
Grillad och rubbad flankstek i Järvsö-taco
Grillad och rubbad flankstek i Järvsö-taco
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 gflankstek

Rub, ca 1 1/2 dl

  • 1 msksvartpeppar- hel
  • 2 mskpaprikapulver
  • 2 msklökpulver
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 1 mskfarinsocker
  • 2 tskcayennepeppar
  • 1 msksalt

Gurksallad

  • 1gurka
  • 1 knipparädisor
  • 1rödlök
  • 0,5 mskkummin- hel

Pepparrotsyoghurt

  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • tunnbröd- mjuka

Gör så här

  1. Rub: Stöt pepparn i en mortel. Blanda den med övriga ingredienser. Gnid in 2 msk rub i köttet och låt stå i kylen 5–6 timmar.

  2. Rubbad flankstek i Järvsö-tacoHalvera gurkan på längden och gröp ut kärnorna. Skär gurkan i skivor, lite på snedden. Ansa och skiva rädisorna. Skala och skiva löken. Stöt kumminen. Blanda grönsaker och kummin.

  3. Pepparrotsyoghurt: Blanda yoghurt och pepparrot. Krydda med salt.

  4. Grilla flanksteken ca 10 min på varje sida. Låt den vila ca 5 min.

  5. Skär köttet i tunna skivor lite på snedden tvärs över fibrerna. Fyll mjuka tunnbröd med gurksallad, toppa med kött och pepparrotsyoghurt. Vik ihop och ät.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Till rubbad flankstek i Järvsö-taco ska det vara ca 2 msk rub till ­köttet. Flankstek behöver kryddas lite extra. Rub som blir över kan sparas i burk och användas till annat kött på grillen.

Recept av Anna Stegs

Grilla gott med Grillboken

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.