När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
600 gflankstek
Rub, ca 1 1/2 dl
1 msksvartpeppar- hel
2 mskpaprikapulver
2 msklökpulver
1 mskspiskummin- mald
1 mskfarinsocker
2 tskcayennepeppar
1 msksalt
Gurksallad
1gurka
1 knipparädisor
1rödlök
0,5 mskkummin- hel
Pepparrotsyoghurt
1 dlyoghurt- turkisk
1 mskpepparrot- riven
2 krmsalt
Tillbehör
tunnbröd- mjuka
Gör så här
Rub: Stöt pepparn i en mortel. Blanda den med övriga ingredienser. Gnid in 2 msk rub i köttet och låt stå i kylen 5–6 timmar.
Rubbad flankstek i Järvsö-tacoHalvera gurkan på längden och gröp ut kärnorna. Skär gurkan i skivor, lite på snedden. Ansa och skiva rädisorna. Skala och skiva löken. Stöt kumminen. Blanda grönsaker och kummin.
Pepparrotsyoghurt: Blanda yoghurt och pepparrot. Krydda med salt.
Grilla flanksteken ca 10 min på varje sida. Låt den vila ca 5 min.
Skär köttet i tunna skivor lite på snedden tvärs över fibrerna. Fyll mjuka tunnbröd med gurksallad, toppa med kött och pepparrotsyoghurt. Vik ihop och ät.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,2 · 14 röster)
Tips! Till rubbad flankstek i Järvsö-taco ska det vara ca 2 msk rub till köttet. Flankstek behöver kryddas lite extra. Rub som blir över kan sparas i burk och användas till annat kött på grillen.