Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rouille

Kryddig röra, som är god till fisk och skaldjur

Rouille
Rouille
Rouille
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2röda paprikor
  • inlagd jalapeño- röd 2-4 st gärna Santa Maria
  • 3vitlöksklyftor
  • 1potatis- kokt
  • basilikablad- 20-30 st
  • 0,5 dlrapsolja
  • 12 krmsalt
  • 0,5 dlhummerfond- varm (köpt 1 msk + 2 msk vatten)

Gör så här

  1. Grilla paprikorna i ugnen, i 250 grader, tills skalet börjar svartna.

  2. Lägg paprikorna i en plastpåse 5 minuter, ta bort skalet.

  3. Hacka eller riv vitlöken, riv potatisen. Lägg allt utom oljan i en matberedare eller använd mixer. Tillsätt sedan oljan droppvis.

  4. Späd med buljongen. Smaka av, salta efter behov.

  5. Låt vila. Röran blir tjockare, när den stått ett tag. Den ska vara stark.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök