Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig rouillesås

En god och krämig sås som passar bra till soppor, fisk och skaldjur. Om man vill kan man mosa i en kokt potatis när man börjar hälla i oljan.

Krämig rouillesås
Krämig rouillesås
Krämig rouillesås
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 tskdijonsenap
  • 2 tskvinäger
  • 0,5 gsaffran- (1 påse)
  • 2äggulor
  • 3 dlrapsolja
  • 1 dlolivolja
  • 3vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 mskchili sauce- Heinz
  • 1 msktomatpuré
  • salt
  • cajennepeppar
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, vinäger, saffran och äggulor i en skål.

  2. Droppa i oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden.

  3. Smaksätt med hackad vitlök, chili sauce, tomatpuré, salt, kajennpeppar och paprikapulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök