Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rött ris med kyckling 
och chorizo



Kryddig chorizo, getost, spenat och nötter sätter verkligen piff på riset.

Rött ris med kyckling 
och chorizo

Rött ris med kyckling 
och chorizo

Rött ris med kyckling 
och chorizo


Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gul lök- hackad
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • olivolja
  • 2,5 dlrött ris
  • 1 dlvitt vin
  • 4 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond
  • 500 gkycklinglårfiléer
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 200 gchorizo
  • 70 gbabyspenat
  • 150 ggetost
  • 0,5 dlpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök sakta i olivolja. Tillsätt ris, vin och vatten. Koka riset under lock enligt förpackningen. Blanda i fonden mot slutet av kok-tiden. Låt riset ånga av.

  2. Putsa och stek kycklingfiléerna i olivolja, cirka 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Varmhåll kycklingen under folie och skär i skivor vid servering.

  3. Skär korven i slantar och stek i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Vänd ner kyckling, korv och spenat i riset. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och smula över ost och strö på nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök