Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotselleriremoulad med juläpple

Gör remouladen i god tid så att rotsellerin mjuknar lite i majonnäsen och smakerna mognar. Den som vill kan smaksätta remouladen med lite senap eller färskriven pepparrot.

Rotselleriremoulad med juläpple
Rotselleriremoulad med juläpple
Rotselleriremoulad med juläpple
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 300 grotselleri
  • 2juläpplen
  • 2blekselleri- själkar
  • 23salladslökar
  • 2 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 12 tskäppelcidervinäger- eller citronsaft
  • 2 mskbladpersilja- strimlad
  • salt

Till garnering

  • äppelklyftor
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Skala och skär sellerin i tändstickssmala strimlor.

  2. Klyfta, kärna ur och skär äpplen i smala klyftor.

  3. Ansa och skiva bleksellerin och salladslöken.

  4. Blanda majonnäs, crème fraiche och vinäger. Smaka av med salt. Vänd ned rotselleri, blekselleri, salladslök, äpple och persilja. Täck med plastfilm och låt stå över natten.

  5. Garnera remouladen med äppelklyftor och nymalen svartpeppar inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök