Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotselleribiffar

Rotselleribiffar med palsternacksmos, tarochips och svamp. Du kan byta ut palsternackan i moset mot morötter om du föredrar det. Vill du lyxa till det lite extra kan du smaksätta moset med tryffelolja.

Rotselleribiffar
Rotselleribiffar
Rotselleribiffar
Wolfgang Kleinschmidt

Palsternacksmos

  • 4palsternackor
  • 4potatisar- mjöliga
  • 2 msksmör
  • 0,51 dlvispgrädde
  • salt
  • vitpeppar- malen

Tarochips

  • 1tarorot- eller 1 stor potatis
  • olja- till fritering
  • salt

Svamp

  • 300 gsvamp- blandad
  • 1gul lök
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 0,5 krukatimjan
  • smör- till stekning

Rotselleribiffar

  • 1rotselleri
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Palsternacksmos: Skala och koka palsternackorna och potatisen i lätt saltat vatten tills de är mjuka, cirka 15 minuter.

  2. Häll av vattnet. Mosa potatisen och palsternackan med en stöt eller elvisp.

  3. Tillsätt smöret och grädden. Smaka av med salt och vitpeppar.

  4. Tarochips: Skala taroroten och skiva den tunt på mandolin. Värm upp oljan i en kastrull till 160–170 grader. Fritera lite i taget av skivorna.

  5. Låt chipsen rinna av på ett hushållspapper och salta lätt.

  6. Svamp: Skala och hacka löken och skär svampen i bitar.

  7. Fräs löken i smör i en stekpanna och blanda ner svampen. Stek tills svampen fått fin färg. Smaksätt med salt, svartpeppar och färsk timjan.

  8. Rotselleribiffar: Skär rotsellerin i tunna skivor och stek på medelvärme i smör på båda sidorna. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök