Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotsakssoppa med pesto, rucola & jordnötter

En spännande mix av rotfrukter, ruccola och rostade jordnötter.

Rotsakssoppa med pesto, rucola & jordnötter
Rotsakssoppa med pesto, rucola & jordnötter
Rotsakssoppa med pesto, rucola & jordnötter
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 500 gmorötter
  • 200 gpalsternacka
  • 300 gpotatis
  • 3 mskolivolja
  • 1buljongtärning- grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1,25 lvatten- kokande
  • 34 mskpesto- köpt eller hemlagad
  • flingsalt
  • 50 grucola
  • 1 dljordnötter- salta rostade

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär morötter, palsternacka och potatis i små bitar.

  2. Fräs löken och rotsakerna i oljan cirka 3 minuter. Rör i smulade buljongtärningar. Späd med hälften av vattnet. Tillsätt potatisen, koka upp och låt koka under lock i cirka 25 minuter tills grönsakerna är helt mjuka.

  3. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer och späd med resten av buljongen till önskad konsistens. Rör i peston i soppan. Smaka av med flingsalt. Toppa soppan med rucola och hackade jordnötter vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök