Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotsakssallad

Tre doldisar i grönsaksdisken samsas i den här salladen som passar bra till julmaten.

Rotsakssallad
Rotsakssallad
Rotsakssallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1kålrabbi
  • 1gulbeta
  • 1majrova
  • 1 tsksalt
  • 2 dlgräddfil
  • 2 mskmajonnäs
  • 2,5 tskcitronskal- rivet
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Skala och grovriv kålrabbi, gulbeta och majrova. Blanda allt det rivna med salt i ett durkslag och låt det rinna av ca 30 min. Pressa med handen så att vätskan tränger ut.

  2. Blanda gräddfil med majonnäs, rivet citronskal och peppar. Blanda ner de avrunna rotsakerna och låt gärna salladen stå svalt någon timme.

Vad tyckte du om receptet?