Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotsakssallad med fetaost och honungsdressing

Dressingen med fransk senap och honung blandas med lättkokta rotsaksstavar och smulad feta.

Rotsakssallad med fetaost och honungsdressing
Rotsakssallad med fetaost och honungsdressing
Rotsakssallad med fetaost och honungsdressing

Ingredienser

  • 150 gkålrot
  • 150 grotselleri
  • 150 ggulbetor
  • 150 gpalsternacka
  • 150 gmorot
  • 200 gfetaost

Dressing

  • 4 mskolivolja
  • 1,5 mskhonung- flytande
  • 1 msksenap- fransk
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala rotsakerna och skär dem i tändsticksstora stavar.

  2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i  rotsakerna.  Låt sjuda under lock ca 2 min. Häll av i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.

  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg rotsakerna i en skål. Häll över dressing och blanda. Smula ner fetaost strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?