Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotsakspytt med kyckling och pumpakärnor

Pumpakärnorna ger ett spännande inslag men kan ersättas med solroskärnor.

Rotsakspytt med kyckling och pumpakärnorRotsakspytt med kyckling och pumpakärnorRotsakspytt med kyckling och pumpakärnor
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 200 grotselleri
  • 130 gmorot- stor
  • 150 gsvartrötter
  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5citron- pressad
  • 0,5 mskolivolja

Kyckling

  • 250 gkycklingfiléer
  • 1 tskolivolja
  • 0,5 dlkoriander- hackad färsk
  • 1limecrème
  • 1 dlfraiche- mini
  • 1limeskal- rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala selleri, morot och svartrot och skär i sockerbitsstora bitar. Skala lök och vitlök. Skär rödlöken i klyftor och hacka vitlöken. Lägg allt i en rymlig ugnssäker form. Blanda ner pumpakärnor, 1/2 tsk salt, peppar, citronsaft och oliv­olja. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, vänd dem någon gång.

  2. Skär under tiden kycklingen i sockerbitsstora bitar. Stek dem i olivolja med 1/2 tsk salt, 3–5 min. Blanda med rotsakerna. Strö över koriandern.

  3. Rör ihop minifraiche med limeskal och servera till pytten.

Vad tyckte du om receptet?