Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotsaksgratäng

Rotsaksgratäng
Rotsaksgratäng
Rotsaksgratäng
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 300 gpotatis
  • 300 gkålrot
  • 2palsternackor
  • 2morötter
  • 1gul lök
  • 0,5 tsktimjan- torkad
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskströbröd
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala och skiva rotsakerna tunt. Koka i saltat vatten cirka 5 minuter.

  3. Häll av och häll i en stor skål.

  4. Blanda med tunt strimlad lök, timjan, grädde och crème fraiche. Salta och peppra.

  5. Fyll i en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

  6. Strö på ströbröd när det återstår 15 minuter av ugnstiden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök