Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rotmos - ett klassiskt tillbehör, kanske framför allt till fläsklägg. Men det goda rotmoset passar till så mycket mer än så. Där du annars serverar potatismos – prova med rotmos nästa gång. Och visst fungerar rotmoset lika bra till stekt fisk, smaksätt då gärna med hackad dill.
Skala kålrot och morötter och skär i bitar. Koka i vatten under lock, tillsammans med buljongen, cirka 20 minuter.
Skala under tiden potatisen och skär i bitar. Lägg i dem och koka alltsammans mjukt, 15–20 minuter. Häll av kokspadet, men spara en del till spädning.
Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller purépress. Späd med kokspadet. Rör i smöret och smaka av med salt och peppar.