Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotmos – recept

Recept på rotmos - ett klassiskt tillbehör, kanske framför allt till fläsklägg. Men det goda rotmoset passar till så mycket mer än så. Där du annars serverar potatismos – prova med rotmos nästa gång. Och visst fungerar rotmoset lika bra till stekt fisk, smaksätt då gärna med hackad dill.

Rotmos – receptRotmos – receptRotmos – recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgkålrot- ca
  • 300 gmorötter- ca
  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 56 medelstorapotatisar- av mjölig sort
  • 2 dlbuljong från koket- ca
  • 2 msksmör- ca
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skala kålrot och morötter och skär i bitar. Koka i vatten under lock, tillsammans med buljongen, cirka 20 minuter.

  2. Skala under tiden potatisen och skär i bitar. Lägg i dem och koka alltsammans mjukt, 15–20 minuter. Häll av kokspadet, men spara en del till spädning.

  3. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller purépress. Späd med kokspadet. Rör i smöret och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?