Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktssoppa med kyckling och varma ostbröd

Recept på matig rotfruktssoppa med kyckling , serverad med varma ostbröd. Soppan går bra att mixa, men vänta i så fall med att lägga i kycklingen till efteråt och sjud i ca 5 min tills kycklingen är genomkokt.

Rotfruktssoppa med kyckling och varma ostbröd
Rotfruktssoppa med kyckling och varma ostbröd
Rotfruktssoppa med kyckling och varma ostbröd
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gpotatis
  • 3palsternackor- (ca 300 g)
  • 2morötter- (ca 200 g)
  • 3kycklinglårfiléer- (400 g)
  • 12 dlvatten
  • 3 tärningarhönsbuljong
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippabladpersilja

Ostbröd

  • 8fiberfranska- skivor
  • 75 gost- riven (17 %)

Gör så här

  1. Skala och skär potatis, palsternackor och morötter i små tärningar.

  2. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Koka upp vatten, buljongtärningar och peppar. Lägg i rotfrukterna och låt koka under lock ca 10 min.

  3. Tillsätt kycklingen och låt koka ytterligare ca 5 min. Strimla persiljan och blanda i soppan.

  4. Sätt ugnen på 250°. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper och strö över osten.

  5. Gratinera mitt i ugnen ca 8 min tills osten smält och fått fin färg. Skär bröden i snibbar. Servera soppan med ostbröd. 

Vad tyckte du om receptet?