Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktssallad med halloumi­- och mandelpesto

Rostade rotfrukter hör verkligen hösten­ till. Tillsammans med en härlig­ mandel- och dillpesto, chili och den cypriotiska osten halloumi är den här varma salladen ett gott tillbehör till höstens alla härliga lammrätter.

Rotfruktssallad med halloumi­- och mandelpesto
Rotfruktssallad med halloumi­- och mandelpesto
Rotfruktssallad med halloumi­- och mandelpesto
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgrotfrukter- gärna rödbetor, ­morötter, rotselleri, palsternackor­
  • 2rödlökar
  • 1 mskolivolja
  • flingsalt
  • 1röd chili
  • 100 ghalloumi
  • 50 gbabyspenat

Pesto

  • 1 dlmandel
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 2 dldill- hackad
  • 1citron- pressad saft
  • 1 dlolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med peston: Mixa mandel, vitlök, dill, citron, olivolja, salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta­ rotfrukterna rena, skala rotsellerin.­ Skär i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper,­ lägg rödbetorna för sig. Blanda med olja och salt.

  3. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör någon gång under tiden.

  4. Kärna ur och strimla chilin. Grovriv halloumin.

  5. Blanda försiktigt rotfrukter, pesto, chili, halloumi och spenat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök