Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rostade rotfrukter hör verkligen hösten till. Tillsammans med en härlig mandel- och dillpesto, chili och den cypriotiska osten halloumi är den här varma salladen ett gott tillbehör till höstens alla härliga lammrätter.
Börja med peston: Mixa mandel, vitlök, dill, citron, olivolja, salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Borsta rotfrukterna rena, skala rotsellerin. Skär i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, lägg rödbetorna för sig. Blanda med olja och salt.
Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör någon gång under tiden.
Kärna ur och strimla chilin. Grovriv halloumin.
Blanda försiktigt rotfrukter, pesto, chili, halloumi och spenat.
Recept från Mitt kök