Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktssallad med örtvinägrett

Visst kan man utöka sin potatissallad med rotfrukter. Den här salladen är god till kallskuret, rökt fisk, tjälknöl. Salladen är god varm, ljummen och kall.

Rotfruktssallad med örtvinägrett
Rotfruktssallad med örtvinägrett
Rotfruktssallad med örtvinägrett
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gpotatis
  • 300 gmorötter
  • 200 gkålrot
  • 200 gpalsternacka
  • 1 lvatten
  • grönsaksbuljong- 2 tärningar
  • 0,5 tsksalt

Dressing

  • 1 dldill- hackad
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 1 stvitlöksklyfta- hackad
  • 0,5 dlbuljong- från rotfruktskoket
  • 2 tskättiksprit- 12%
  • 0,75 dlrapsolja- kallpressad
  • vitpeppar- nymald och salt

Gör så här

  1. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i mindre bitar.

  2. Koka upp vatten, buljong och salt. Koka rotfrukterna under lock i 5 minuter.

  3. Lägg i potatisen och fortsätt koka cirka 8 minuter. Potatis och rotfrukter ska vara mjuka, men inte mosiga. Häll av buljongen, men spar 1/2 dl till dressingen.

  4. Mixa alla ingredienser till dressingen med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  5. Blanda de varma rotfrukterna med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök