Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dinkel har odlats i många kulturer under tusentals år. Här har vi blandat i hela korn. En julpesto gjord på grönkål, cheddarost och mandel fullbordar salladen.
Sätt ugnen på 225°. Koka dinkelkornen mjuka i vatten med buljongtärning under lock ca 40 min. Häll av överblivet kokvatten.
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Skala och skär lökarna i grova klyftor. Lägg rotfrukter och lök på bakpappersklädd plåt. Blanda med olja och rosmarin. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Rör om någon gång under tiden.
Mixa mandel, vitlök och grönkål. Blanda i osten och sist oljan. Smaka av med salt och peppar.
Blanda rotfrukter och dinkel och smaka av med salt och peppar. Servera rotfruktssalladen tillsammans med peston.