Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktssallad & ansjovisvinägrett

Visst kan man utöka sin potatissallad med våra svenska rotfrukter. Salladen är god till det mesta och passar därför utmärkt tillsammans med andra smårätter.

Rotfruktssallad & ansjovisvinägrettRotfruktssallad & ansjovisvinägrettRotfruktssallad & ansjovisvinägrett
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gpotatis
  • 300 gmorötter
  • 200 gkålrot
  • 200 gpalsternacka
  • 1 lvatten
  • 2 stgrönsaksbuljong- tärningar
  • 0,5 tsksalt

Dressing

  • 1 dldill- hackad
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 1 stvitlöksklyfta- hackad
  • 4 stansjovisfiléer
  • 2 tskansjovisspad
  • 0,5 dlbuljong- från rotfruktskoket
  • 2 tskäppelcidervinäger
  • 0,75 dlrapsolja- kallpressad
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i mindre bitar.

  2. Koka upp vatten, buljong och salt. Koka rotfrukterna 5 minuter.

  3. Lägg i potatisen och fortsätt koka cirka 8 minuter. Potatis och rotfrukter ska vara mjuka, men inte mosiga. Häll av buljongen, men spara 1/2 dl till dressingen.

  4. Dressingen: Mixa ingredienserna med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.

  5. Blanda rotfrukter och dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök