Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 13g
Protein: 32g
Kolhydrater: 61g
Recept på frasig rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon. Röstin blir fint frasig och krispig när den görs i ugnen.
Sätt ugnen på 250°. Blanda lingonen med 1/2 dl socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.
Skala och riv rotfrukterna grovt på rivjärn eller i matberedare. Skala, halvera och skiva löken tunt. Blanda rotfrukter, lök, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Ta upp rotfruktsrivet med händerna och forma åtta stora biffar, ca 12 cm i diameter. Lägg dem på ett smort bakplåtspapper och tryck till och forma dem. Hyvla 50 g smör med osthyvel. Lägg hyvlat smör på varje hög.
Stek röstin mitt i ugnen tills de är mjuka rakt igenom och fått fin färg, ca 20 min. De får gärna bli lite lätt knapriga på ytan.
Skär kasslern i små tärningar. Stek den i 1/2 msk smör i en stekpanna.
Ta upp röstiplättarna försiktigt med en stekspade. Servera dem med kassler, rucola och rårörda lingon.