Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon

Recept på frasig rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon. Röstin blir fint frasig och krispig när den görs i ugnen.

Rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon
Rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon
Rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gkassler
  • 800 gpotatis- fast
  • 300 gmorötter
  • 200 grotselleri
  • 1gul lök
  • 1 påserucola- (70 g)
  • smör
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Rårörda lingon

  • 1 pktlingon- frysta (225 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda lingonen med 1/2 dl socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.

  2. Skala och riv rotfrukterna grovt på rivjärn eller i matberedare. Skala, halvera och skiva löken tunt. Blanda rotfrukter, lök, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Ta upp rotfruktsrivet med händerna och forma åtta stora biffar, ca 12 cm i diameter. Lägg dem på ett smort bakplåtspapper och tryck till och forma dem. Hyvla 50 g smör med osthyvel. Lägg hyvlat smör på varje hög.

  4. Stek röstin mitt i ugnen tills de är mjuka rakt igenom och fått fin färg, ca 20 min. De får gärna bli lite lätt knapriga på ytan.

  5. Skär kasslern i små tärningar. Stek den i 1/2 msk smör i en stekpanna.

  6. Ta upp röstiplättarna försiktigt med en stekspade. Servera dem med kassler, rucola och rårörda lingon.

Vad tyckte du om receptet?