Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rårakorna blir mera smakrika om man blandar flera olika sorters rotfrukter. Vill man inte ha bacon kan man toppa med till exempel lax.
Skala och riv potatis, morötter, palsternacka, persiljerot och schalottenlök i matberedare med den fina rivskivan. Salta och blanda i en sil. Krama ur det mesta av vätskan med handen.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och smör. Forma små bollar av blandningen och platta till i stekpannan med stekspaden. Stek i omgångar, på medelvärme, tills rårakorna får fin färg, 3–4 minuter per sida.
Vispa crème fraiche i en bunke tills den blir tjock och fast. Stek baconen krispig i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera rårakorna varma med vispad crème fraiche, stekta baconstrimlor och hackad persilja.
Recept från Mitt kök