Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktspytt med rödbetshummus

En pytt i panna är verkligen vad man gör den till. För min del får den gärna vara vegetarisk. Och en klick rödbetshummus i stället för inlagda rödbetor känns mer "up to date". Och självklart, för den som vill, passar stekt ägg utmärkt att servera till.

Rotfruktspytt med rödbetshummusRotfruktspytt med rödbetshummusRotfruktspytt med rödbetshummus
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2morötter
  • 200 gkålrot
  • 100 grotselleri
  • 1rödlök
  • 0,5purjolök
  • 200 gchampinjoner- färska
  • 100 gharicots verts
  • 3 mskrapsolja
  • 2 tsktimjan
  • 2 tskrosmarin
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 burkkidneybönor- 400 g
  • 65 gbabyspenat

Hummus

  • 1 burkkikärter- 400 g
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 2 dlinlagda rödbetor- hackade
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med rödbetshummusen. Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa kikärter, vitlök, rödbetor. Blanda i yoghurt, salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär i små tärningar. Klyfta rödlöken och strimla purjolöken. Dela champinjoner och haricots verts.

  3. Lägg alla grönsaker på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, örtkryddor, salt och peppar.

  4. Stek i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör någon gång under tiden.

  5. Skölj kidneybönorna och låt rinna av. Ta ut grönsakerna och blanda ner bönor och spenat. Servera med hummusen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök