Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pytt i panna med rotfrukter, nötkött och pepparrot

Lättlagat recept på pytt i panna på rotfrukter och färdiglagat nötkött, t ex rester från en stek. Här har köttet fått sällskap av en liten bit rökt skinka som sätter extra god smak på pytten. Servera gärna lite extra pepparrot till.

Pytt i panna med rotfrukter, nötkött och pepparrot
Pytt i panna med rotfrukter, nötkött och pepparrot
Pytt i panna med rotfrukter, nötkött och pepparrot
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 gstekt nötkött- te x rester av en stek
  • 100 grökt skinka
  • 400 gpotatis
  • 2morötter
  • 2palsternackor
  • 1purjolök
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 msksmör
  • 2saltgurkor
  • 0,5 dlpepparrot- färskriven
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör:

  • 4äggulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skölj dem i kallt vatten och torka dem med hushållspapper. Skala och skär morötter och purjolök i små tärningar. Blanda potatis och rotfrukter med olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, rör om en gång under tiden.

  2. Skär kött och skinka i små tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Stek kött och skinka i smör ca 3 min. Blanda i purjolöken och stek ytterligare ca 3 min.

  3. Skär saltgurkan i små tärningar. Blanda ner rotsaksfräset från ugnen i stekpannan och tillsätt gurka och pepparrot. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. 

  4. Servera pytten med äggula.

Vad tyckte du om receptet?