Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagat recept på pytt i panna på rotfrukter och färdiglagat nötkött, t ex rester från en stek. Här har köttet fått sällskap av en liten bit rökt skinka som sätter extra god smak på pytten. Servera gärna lite extra pepparrot till.
Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skölj dem i kallt vatten och torka dem med hushållspapper. Skala och skär morötter och purjolök i små tärningar. Blanda potatis och rotfrukter med olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, rör om en gång under tiden.
Skär kött och skinka i små tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Stek kött och skinka i smör ca 3 min. Blanda i purjolöken och stek ytterligare ca 3 min.
Skär saltgurkan i små tärningar. Blanda ner rotsaksfräset från ugnen i stekpannan och tillsätt gurka och pepparrot. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.
Servera pytten med äggula.